Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML


BABAJI.HU
#SAVESOIL

TRANSZFORMATIKA

(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)

ÓM Namaha Shiváya ( PHURÓ :-) #ConsciousPlanet

Ez a blog bemutatja olvasóinak azt az Utat, amely végül elvezet a Spirituális Tökéletességhez. Avatár Babaji Haidakhandi Tanításai (Indiából). Babaji (Babadzsí) az Egy, aki saját Isteni akaratából korról korra alászáll a Földre, hogy segítse az Igazság keresőit és bolygónk spirituális vezetőit oktassa. Babaji egy korábbi földi léte Yogananda könyvéből ismert számunkra, melynek címe "Egy jógi önéletrajza". (Ezen blog forma a fordítás folyamata és a tanítások időszerűsége miatt indokolt, valamint hogy olvasói fórumszerűen is tanácskozhassanak az Isteni kinyilatkoztatásokon. A komplett blog végül a bejegyzésekkel együtt könyv formát fog ölteni.)

Utolsó kommentek

Rovatok

Linkblog

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ADOMÁNY :)

Karma Yóga Kriya Yóga

2008.08.05. 22:34 Ajey

Karma-Jóga - Az Úr Krisna mondja a Bhagavad Gitában:

“Cselekedeteinket az Úrnak felajánlva, azok eredményeinek elvárása nélkül hajtsuk végre!
Azaz pusztán maguknak a cselekvéseknek a tökéletesítése végett, illetve mások érdekében cselekedjünk, és közben ne várjuk el azok gyümölcseit a magunk számára!
Maradjunk ugyanolyanok győzelemben és veszteségben – akkor nem nevetünk a siker és nem sírunk a kudarc felett.”

…hanem marad a háborítatlan, tükörsima derű és Boldogság: Sat-Chit-Ananda, azaz a Tudatos Létöröm...


Kriya-Yóga: Yogananda - Egy Jógi Önéletrajza (26. fejezet):

"A Krija-Jóga az a tűzszertartás, amelyet oly gyakran dicsér a Gítá. A jógi olyan máglyára veti földi vágyait, amelyet az egyedül való Isten szentelt meg. E tűzszertartásban a múlt és jelen vágyait elemészti az isteni szeretet. A Végső Láng áldozatul kapja gyarló bolondságainkat, s mi megtisztulunk a salaktól. Képletesen szólva, csontjainkról lefoszlik a vágyak húsa, s ezt a karmikus csontvázat a bölcsesség ártalmatlan Napja hófehérre aszalja. Végre megtisztul!
Az igazi jógi, aki óvakodik attól, hogy gondolatait, akaratát és érzéseit hamisan azonosítsa testi vágyaival, aki elméjét egyesíti a gerinc szentélyeinek tudatfölötti erőivel, így abban a világban él, amelyet Isten eltervezett számára. Nem hat rá sem a múlt, sem az emberi esztelenségből fakadó újabb és újabb indíték. Legfőbb vágya beteljesülvén, a Világszellem kimeríthetetlen üdvösségének biztos kikötőjébe ér.
A jóga hatékonyságáról szólván, Krisna a következő szavakkal dicséri a jógit: „A jógi nagyobb, mint a testet fegyelmező aszkéták, még a bölcsesség útját követőknél is nagyobb (dnyána jóga), vagy akik a tettek ösvényét követik (karma jóga). Légy ezért, oh Ardzsuna, jógivá!". (Bhagavad-gítá. 6:46; 66. o.)"
 

BABAJI tanításai:
"Váljunk sikeressé - törekedjünk tökéletességre a munkánkban – igazából ez jelenti a Kriya Yogát"


"Shri BABAJI a hívekhez - 1983
NOVEMBER 10, Hérakhan:

A tény az, hogy a napi rutinotok reggeltől éjszakáig az igazi Kriya Yóga. A reggel és este egyesítése (ami az egész napi munkátok) az igazi Kriya Yóga.
Az egyesítése annak a munkának, ami reggel kezdődik és este fejeződik be az igazi Kriya Yóga. Nem akarom agymosni az embereket; ők már eleve agymosva lettek! Azok, akik az agymosást csinálják maguknak, nem értik a Kriya és a Yóga (egyesülés) jelentését. Nincs a Kriya Yógához fogható dolog.
Minden cselekedet ezen a világon, beleértve az evést és ivást is, Kriya Yóga. Az emésztő folyamatok a testedben Kriya. Az a folyamat, ami egyesít bármely két vagy több dolgot, az Kriya Yóga.
A világ embereit összezavarják a többiek. Tedd a saját dolgodat tökéletesen, HALADJ!
HALADJ ELŐRE! Az a Kriya Yóga, az a Karma Yóga - csak ezzel a felfogással tudsz fejlődni. Tökéletesség a munkában Kriya Yóga.


Az összes tudós aki ebben a világban tevékenykedik, Kriya Yógi. A koncentrált és meditatív emberek mindannyian Kriya Yógik. Nincs olyan különálló dolog, hogy Kriya Yóga. Az emberek félre lettek vezetve - emberek ezrei és milliói estek ebbe a csapdába. Csak az a Kriya, ami békét és boldogságot és mindenféle jót hoz az embereknek. Jó cselekedeteket tenni Kriya Yóga.
Az Istenimádat (Pudzsa) szintén Kriya Yóga, bármely istenség imádata Kriya Yóga.
Mindannyiótoknak szolgálnia kell az emberiséget, AZ a Kriya Yóga. Az idők most megkövetelik ezt tőletek a világon. Minden nap, minden lehetséges módon tégy jót a többieknek, és tedd őket boldoggá - az a Kriya Yóga. Minden egyénnek és minden országnak szolgálj azzal, amiben hiányt szenved."

 -Teachings of Babaji

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://omnamasivay.blog.hu/api/trackback/id/tr62534264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása