Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML


BABAJI.HU
#SAVESOIL

TRANSZFORMATIKA

(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)

ÓM Namaha Shiváya ( PHURÓ :-) #ConsciousPlanet

Ez a blog bemutatja olvasóinak azt az Utat, amely végül elvezet a Spirituális Tökéletességhez. Avatár Babaji Haidakhandi Tanításai (Indiából). Babaji (Babadzsí) az Egy, aki saját Isteni akaratából korról korra alászáll a Földre, hogy segítse az Igazság keresőit és bolygónk spirituális vezetőit oktassa. Babaji egy korábbi földi léte Yogananda könyvéből ismert számunkra, melynek címe "Egy jógi önéletrajza". (Ezen blog forma a fordítás folyamata és a tanítások időszerűsége miatt indokolt, valamint hogy olvasói fórumszerűen is tanácskozhassanak az Isteni kinyilatkoztatásokon. A komplett blog végül a bejegyzésekkel együtt könyv formát fog ölteni.)

Utolsó kommentek

Rovatok

Linkblog

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ADOMÁNY :)

Fenntartható Fejlődés

2008.08.19. 22:52 Ajey

“Life must be a preparation for a transformation to an other dimension!”
– Shpongle: Nothing Lasts (~50:00)
“A mantra és a meditáció gyakorlásán keresztül képesek vagyunk egy olyan dimenziót bevinni életünkbe, amely teljesen közömbös a külsődleges veszteségekkel és nyereségekkel szemben. “ - Szvamí Véda Bháratí


A Halálra való folyamatos felkészülés szükségessége

"A jóga a legősibb folyamatos rendszer, mely az önkéntes fizikai és mentális önuralommal, s a módosult tudatállapotokkal foglalkozik. A jóga pszichológiájában központi helyet foglal el az az elmélet, miszerint több különböző létezési szint van, és mindegyik képes megfigyelni és ellenőrizni az alatta lévőt. Számos ilyen szint létezik a mindennapi gondolkodás síkján túl. A jóga és meditáció munkája és játéka e magasabb szintek szisztematikus felfedezése, fejlesztése és a velük való kísérletezés.

Amikor létrehozol egy űrhajót, a fém és a gépezet átalakul űrhajóvá, és ez a változás az emberi intelligencia hatására megy végbe. Amikor képes vagy felkapcsolni vagy lekapcsolni a villanyt, a világítás a ti leleményességetek hatására fejlődött ekkorát. De te, emberi lény, te milyen fejlődésen mentél keresztül az elmúlt ötezer évben? Ha egyedül maradnál egy sivatagban vagy egy hegyi barlangban, minden anyagi támasz nélkül, bármiféle külső dolog nélkül, amire támaszkodhatnál, vagy amelyre rávetíthetnéd tudattalan tartalmaidat, ha ott állnál teljesen meztelenül, magányban és csendben, mit tudnál kezdeni a te 180 centiméteres testeddel? Vajon miben tudnád felülmúlni az ötezer évvel ezelőtti embert? Jobban ellenőrzöd érzékeidet? Képes vagy-e bölcsességed használatával elterelni ellenfeled figyelmét, megváltoztatni konfliktust kereső hajlamát, háborús gondolatait békéssé alakítván? Jobban uralod-e a haragod, mint az ötezer évvel ezelőtti ember? Ki tudod-e hozni magad a depresszióból anélkül, hogy ötven dollárt fizetnél óránként egy másik embernek? Le tudod-e lassítani a lélegzeted, és így meghosszabbítani az életedet? Képes vagy-e belsőleg erősebbé tenni az emésztésedet, vagy lehetővé tenni az életet adó oxygén hatékonyabb felszívódását a szervezetedben? Képes vagy-e akaratoddal létrehozni tested belsejéből az ellenszereket azokra a mérgekre és szennyeződésekre, amelyekben a saját terméketek, a civilizáció részesít téged? Végül, ismered-e és meg tudsz-e maradni saját, örökké tiszta, örökké bölcs és örökké szabad természetedben anélkül, hogy izgatottá válnál a külső impulzusoktól?
Ezek azok a dolgok, amiket a jógik képesek megtenni. Az ő útjuk az emberi faj valódi fejlődéséhez vezetnek, miközben ti a házak, hajók, vonatok, valamint a kő és a fém egyéb formáinak fejlődése felé tartotok. Ezek a testi kényelmünkhöz szükségesek, de nem feltétlenül hatnak csillapítóan az elme számára, amint azt a modern civilizációban mind gyakrabban előforduló mentális zavarok tanúsítják.
A meditáló ember saját belső személyiségében mélyed el, nem pedig a testi kényelem eszközeiben. A modern ember megváltoztatja környezetét, a meditáló inkább saját személyiségét változtatja, hogy idomuljon környezetéhez, és hasznot húzzon belőle. A modern ember szobája hőmérsékletét, a jógi saját testének hőmérsékletét változtatja, hogy alkalmazkodjon a szobához.” - Szvamí Véda Bháratí
 

“A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada azt a hasznos figyelmeztetést hozta el a Nyugatnak, hogy a mi magasan aktivizált és egyoldalú kultúránk olyan krízissel került szembe, amely önmegsemmisítéssel végződhet, mert nélkülözi egy hiteles metafizikai tudat belső mélységét. E mélység nélkül erkölcsi és politikai kijelentéseink nem többek puszta szavaknál.” – Thomas Merton


  

E = mc²

OM NAMA SIVAY!

 

“Amikor a Bhagavad Gitat olvasom, azt kérdezem magamtól, hogyan teremtette Isten az univerzumot. Minden más feleslegesnek tűnik.” – Albert Einstein

"Tudtuk, a világ nem lesz már ugyanaz. Néhány ember nevetett... Néhány ember sírt... A legtöbb ember csendben volt. Egy sorra emlékeztem a Hindu szentírásból, a Bhagavad Gitából; Visnu próbálja meggyőzni a herceget, hogy tegye a kötelességét, és hogy benyomással legyen rá, felveszi a többkarú formáját, és azt mondja, "Most halállá változom, világok elpusztítójává." Azt hiszem, így vagy úgy mindannyian ugyanazt gondoltuk" - Dr. J. Robert Oppenheimer, az atombomba "atyja"


Einstein
életének utolsó napjaiban úgy érezte, hogy egész életét elvesztegette.

Valaki megkérdezte tőle:
- Mi szeretnél lenni, ha újra születnél?
Azt válaszolta:
- Soha többé nem lennék tudós. Inkább lennék vízvezetékszerelő, de tudós soha többé nem lennék. Befejeztem!
Az utolsó napokban Istenről, az élet végső értelméről, a misztériumok misztériumáról elmélkedett, és így szólt:

"Minél inkább behatoltam a létezés legmélyebb titkába, annál inkább úgy éreztem, hogy a titok örökkévaló, végtelen és határtalan. Minél többet tudtam, annál kevésbé voltam biztos a tudásomban." - Albert Einstein

Ugyanezt a felismerő hatást kelti az OM NAMA SIVAYA belső ismétlése. Próbáljuk ki nyugodtan… Vagy akár idegesen! Aggodalom közepette, lehangoltan vagy depresszióban - a mantra megvéd és felemel.

"Ebben a korban Síva szent nevének éneklése a leghasznosabb."

Síva azt jelenti, hogy a Legtisztább, az Érintetlen. Rajta és benne meditálva mi is megtisztulunk a tudatlanság okozta nem kívánt anyagi szennyeződésektől.
 

"Bizonyítékok vannak az írásokban arra, hogy egy hatalmas Gautam Rishi volt az, aki az atomenergiát megalkotta, és egyértelműen kijelentette, hogy az egyetlen dolog, ami le tudja győzni azt az atom- vagy a hidrogénenergiát, az maga az Om Nama Sivay mantra."

– Haidakhan Babaji,

aki a legnagyobb Kriya Yógi, a legnagyobb kettősségek; mint a Kelet és a Nyugat, Tudomány és Művészet, Ember és Isten összekötője. Ő Babaji, az emberiség Atyja és Oltalmazója, egy Avatár: az Úr, a Legfelsőbb Irányító közvetlen emberi megnyilvánulása. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://omnamasivay.blog.hu/api/trackback/id/tr41534286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása