Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML


BABAJI.HU
#SAVESOIL

TRANSZFORMATIKA

(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)

ÓM Namaha Shiváya ( PHURÓ :-) #ConsciousPlanet

Ez a blog bemutatja olvasóinak azt az Utat, amely végül elvezet a Spirituális Tökéletességhez. Avatár Babaji Haidakhandi Tanításai (Indiából). Babaji (Babadzsí) az Egy, aki saját Isteni akaratából korról korra alászáll a Földre, hogy segítse az Igazság keresőit és bolygónk spirituális vezetőit oktassa. Babaji egy korábbi földi léte Yogananda könyvéből ismert számunkra, melynek címe "Egy jógi önéletrajza". (Ezen blog forma a fordítás folyamata és a tanítások időszerűsége miatt indokolt, valamint hogy olvasói fórumszerűen is tanácskozhassanak az Isteni kinyilatkoztatásokon. A komplett blog végül a bejegyzésekkel együtt könyv formát fog ölteni.)

Utolsó kommentek

Rovatok

Linkblog

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ADOMÁNY :)

Védikus Teremtés

2008.06.25. 16:03 Ajey

Nnnna :-)

Most, hogy már 'tudjuk', hogyan keletkezett ez az anyagi világ; lassacskán érdeklődhetünk afelől is, hogy minek. :) Sőt aztán meg hogy hogyan lehet tőle mexabadulni... :)))

Ez a kedves és természetes igény abból jön, hogy igen, látjuk, hogy ez sok, de tudjuk, hogy nem Minden. Előbb-utóbb az értelmes élőlény el kezd érdeklődni eredete felől és arról, ami, Aki az egész mögött van!

"A teremtés védikus leírása egy tökéletes, örök világban létező, mindenható lénnyel kezdődik, akiből saját vágyának köszönhetően árad ki az anyagi világ. Bár a létrehozott természet látszólag mechanikusan működik, hátterében mindig ott áll a legfelsőbb intelligencia.

A materialista tudósok csak az anyagi természet reakcióit tudják megfigyelni, anélkül hogy megértenék, milyen irányítás rejlik mögöttük, ahogyan a gyermek is látja az elektromosság működését, de nem tud az erőmű mérnökéről.

Az anyagi világ megalkotása során először az anyagi elemek és az univerzumok létrehozása zajlik le (elsődleges teremtés), majd pedig az élőlények előre megtervezett formáinak megjelenítése (másodlagos teremtés). Bár a teremtés egészének terve már előzetesen létezik a legfelsőbb lényben, a világmindenség létrehozása mégis többszörös közvetítésen keresztül történik, az embernél magasabb rendű lények közreműködésével. Az indiai szakrális kozmológia szerint gömbfelépítésű univerzumunk kupolájának felsőbb régióiban félisteni lények élnek. Közülük néhányan azzal a különleges képességgel rendelkeznek, hogy maguktól eltérő típusú, egyszerűbb élőlényeknek is életet tudnak adni. A világegyetem alacsonyabb szintjein elhelyezkedő bolygókat ezek az ősnemzők népesítik be. Az élőlények keletkezési folyamata tehát többszintű, lefelé haladó, és az egyszerűsödés irányába mutat. A leszármazás e lépcsőzetes leírását egyes szerzők devolúciónak, mások inverz evolúciónak nevezik. A testek különböző típusait transzcendens* tudatszikrák – lelkek – foglalják el, és teszik így őket élővé. Fontos alapelve a védikus magyarázatnak az is, hogy a teremtés nem egyszeri esemény, hanem az univerzum megjelenése és pusztulása ciklikusan, végtelen körforgásban ismétlődő folyamat. (...)

Ám létezik egy másik, megnyilvánulatlan természet is, amely ehhez a megnyilvánult és megnyilvánulatlan anyaghoz képest örök és transzcendentális. Ez a legfelsőbb világ, ami sohasem semmisül meg, s még akkor is megőrzi eredeti létét, amikor ebben a világban már minden megsemmisült.

A transzcendens szféra a védikus írások szerint nem mentes a formáktól és a változatosságtól – azonban az anyagi lét átmenetiségével szemben az ottani lelki lények és formák állandóak. Ahogy Isten maga egy személyiséggel rendelkező lény, úgy minden más élőlény is örök személyiséggel rendelkezik. Ezt az alábbi módon erősíti meg a legfelsőbb személyként elfogadott Srí Krisna a Bhagavad-gítában:

Nem volt olyan idő, amikor Én nem léteztem, és öröktől fogva vagy te és ezek a királyok is; a jövőben sem fog megszűnni életünk.

Teremtményei azonban nem egyenlőek vele: míg ő korlátlan, mindenki más képességei korlátozottak. Krisna társaságában végtelen számú tőle származó élőlény él, akiket állandó, örömteli tevékenység jellemez. Tetteik célja a Legfelsőbb Személy odaadással teli szolgálata. Isten és a hívei vég nélkül játszanak, változatos és élvezetes kedvtelésekben vesznek részt. E lelki birodalom lényei és jelenségei azonban számunkra jelenleg láthatatlanok és érzékelhetetlenek, mert egy anyagtalan világ részei, amely messze túl van univerzumunk határain. Az elméjükben megtisztult bölcsek viszont képesek arra, hogy meditáció útján már ebben a világban élve is tapasztalatot szerezzenek a lelki világ eseményeiről. A lelki tapasztalatnak ezt a szentírások példáiban, és a vaisnava szentek által is megerősített formáját a középkorban élt vaisnava szent és tanító, Rúpa Gószvámí vaidusa-pratyáksának, érzékfeletti tapasztalatnak nevezi.
Miközben Krisna örök társaival együtt végtelen boldogságot tapasztal lelki otthonában, csodálatos energiái révén megteremti az anyagból álló, alacsonyabb rendű világot is.

...a kozmikus univerzum, minden hozzá tartozó dologgal együtt nem más, mint az Úr kiterjedése különféle energiái révén, mert felfoghatatlan energiáival az Úr indítja el a teremtett megnyilvánulás működését és visszahatásait. Az Ő energiájából jöttek létre, az Ő energiáján nyugszanak, s a megsemmisülés után Benne oldódnak fel.

A természet energiát jelent. Amint energiáról beszélünk, érdeklődnünk kell ennek az energiának a forrása iránt is. Például, ha elektromos áramról beszélünk, el kell fogadnod az eredetét, a villamos erőművet is. Hogyan tagadhatnád ezt? Az elektromosság nem automatikusan érkezik hozzánk. Ehhez hasonlóan a természet sem automatikusan működik; Krisna irányítása alatt áll."

Hoppá!!! Naés hogy jön akkor ehhez a szabad akarat?? :)

"Az embernek szabadságában áll Isten felé - vagy Tőle elfordulnia." -Yogananda
A trükk abban áll, hogyha el is fordulunk tőle, még mindig az Ő energiájából táplálkozunk, mert tőle függetlenül nem létezik élet. De hála Istennek ezt is ki lehet próbálni. Mert az Igazi Szeretet nem ragaszkodik, mégcsak nem is kötexik, hanem Szabadságot ad.
 


 

Az anyagi teremtés tehát két választásra ad lehetőséget a benne élő lényeknek, és voltaképpen ez a két funkció a létezését előidéző két alapvető indok.

Az egyik lehetőségük az, hogy az anyagi világ fölötti uralomra vágyva cselekedjenek, a másik lehetőség pedig az, hogy visszatérjenek Istenhez. A kozmikus megnyilvánulás visszavonása után a legtöbb feltételekhez kötött lélek a misztikus álomban szendergő Istenség Személyisége, Mahá-Visnu létébe olvad, hogy aztán újra megteremtődjön a következő teremtéskor. Néhány feltételekhez kötött lélek azonban, aki hallgat a transzcendentális hangra, melyet a védikus irodalom képvisel, képes visszatérni Istenhez, s így a feltételekhez kötött durva és finom anyagi test elhagyása után megkapja eredeti lelki testét.

Ebben az anyagi világban minden élőlény a születés és halál körforgását járja, engedelmeskedve a természet törvényeinek. A születés és halál jelentette küzdelmet a különböző fajokban nevezhetjük evolúciós folyamatnak, de ezt a nyugati világban félremagyarázzák. (...) Az emberi létforma, amelyre az evolúciós folyamat során szert tehetünk, a felemelkedésre (szvargápavarga) vagy a degradálódásra (tirascsám punar aszja csa) egyaránt lehetőséget ad. Ha valaki megfelelően használja ezt az emberi formát, a felsőbb bolygórendszerekbe emelkedhet, ahol az anyagi boldogság sok ezerszerese az ezen a bolygón tapasztalhatónak, vagy foglalkozhat a tudás elsajátításával, amely által megszabadulhat az evolúciós folyamattól, és visszakerülhet eredeti lelki helyzetébe. Ezt apavargának, felszabadulásnak hívják. (...)

Ha azonban valaki nem használja arra ezt az emberi életet, hogy elérje a svargát vagy az apavargát, újra az állatok, például kutyák és disznók rendkívül alantas létébe süllyed. Egy józan emberi lénynek tehát végig kell gondolnia, hogy fel akar-e emelkedni a felsőbb bolygókra, fel akar-e készülni arra, hogy megszabaduljon az evolúció folyamatától, vagy inkább tovább vándorol e folyamatban a magasabb és alacsonyabb rendű fajokban." -Isvara Krisna dász


Úgyhogy ez van, bár hál'Istennek akadnak segítők is a világban, ők az Avatár-ok, akik csak azért jönnek le (lecsusszannak így a Sehonnan), hogy a pinyóból krumplit szedjenek.


Ps.: De erről a titkos tevékenységről csak 1hét múlva a kövi részben... ;)
Na ez volt a Kozmik Njúz békeidős hírműsora (amikor már annyira nincs háború, hogy az ember kénytelen önmagával küzdeni)...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://omnamasivay.blog.hu/api/trackback/id/tr48516701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása