Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML


BABAJI.HU
#SAVESOIL

TRANSZFORMATIKA

(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)

ÓM Namaha Shiváya ( PHURÓ :-) #ConsciousPlanet

Ez a blog bemutatja olvasóinak azt az Utat, amely végül elvezet a Spirituális Tökéletességhez. Avatár Babaji Haidakhandi Tanításai (Indiából). Babaji (Babadzsí) az Egy, aki saját Isteni akaratából korról korra alászáll a Földre, hogy segítse az Igazság keresőit és bolygónk spirituális vezetőit oktassa. Babaji egy korábbi földi léte Yogananda könyvéből ismert számunkra, melynek címe "Egy jógi önéletrajza". (Ezen blog forma a fordítás folyamata és a tanítások időszerűsége miatt indokolt, valamint hogy olvasói fórumszerűen is tanácskozhassanak az Isteni kinyilatkoztatásokon. A komplett blog végül a bejegyzésekkel együtt könyv formát fog ölteni.)

Utolsó kommentek

Rovatok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

ADOMÁNY :)

Óm Namá Siváy

2008.07.16. 12:55 Ajey




"Minden pillanatban téged hívunk,
Minden lélegzetünkkel téged hívunk.

Óm Namá Siváy!

Ez a szent Pancsaksrí Mantra
Tudást hoz.

Az Időt uralma alá vonja
és változásokat hoz egy pillanat alatt.

Óm Namá Siváy!

Ez a Mantra felemel a Gyönyörig,
és eltünteti minden problémád.

Hatalmának nincs párja,
a három világ egyikében sem.

Óm Namá Siváy!

Ez a mantra a légkört
Gyönyörrel telivé varázsolja

A szándékainkat
erőssé és világossá teszi

Felszabadulást tud adni
és félelem nélkülivé tesz.

Óm Namá Siváy!"

 


 

"Ez a világ átmeneti, Isten Neve az igazi valóság.
Minden ezen a világon elpusztítható, átmeneti, múlandó.
Ezért mindannyiótoknak ismételnie kell Isten Nevét és kirtánt meg badzsánokat énekelni, odaadással és koncentrációval.
Enélkül hogyan tudsz Megvilágosodást nyerni és előrehaladni?"

-Shri BABAJI -Teachings of Babaji


 

Ennyi........

 

"A lelki hangzás

A mantra szó két szanszkrit szótagból származik: man "elmét" jelent, "tra" pedig felszabadítani. Más szavakkal, a mantra olyan hangrezgés, amely segít megszabadítani az elménket az anyagi világ befolyásától és aggodalmaitól. A mantra segítség az elme koncentrálásához, megnyugtatásához, a béke és a harmónia hullámait küldi.

Az "Óm Namá Siváya" mantra transzcendentális rezgése az a felséges módszer, amely újra felébreszti az eredeti tudatunkat.

Hatásai:
  1. megtisztítja a szívet
  2. kioltja az anyagi létezés tüzét, az anyagi tudatosságot lelkivé alakítja át
  3. minden lépésnél megismerteti velünk a legmagasztosabb nektárt
  4. megadja nekünk a Premát vagy Istenszeretetet

Mivel mi lelki természetű, élő lelkek vagyunk, elvben Istentudatosak is vagyunk, viszont időtlen idők óta kapcsolatban állunk az anyagi természettel, ezért az anyagi légkör eltorzította a tudatunkat. Abban a világban, amelyben jelenleg cselekszünk, az anyagi légkört úgy hívják, Maya, vagy illúzió. Maya azt jelenti, "az, ami nincs". Tehát, miben áll ez az illúzió? Abban áll, hogy mindannyian megpróbálunk az anyagi világ birtokosai lenni, pedig valójában mi vagyunk számos törvényének karmaiban. Ha egy szolga megkísérli, hogy valamilyen mesterséges módon utánozza a Mindenható Urat, ezt illúziónak nevezik. Megpróbáljuk kihasználni az anyagi természet erőforrásait, de minden alkalommal csak még jobban belebonyolódunk. Ezért, bár állandóan keményen küzdünk azért, hogy legyőzzük a természetet, mégis mi vagyunk azok, akik függünk tőle. A természet elleni illuzórikus harcot azonnal abba lehet hagyni, ha ismét ráébredünk tiszta tudatunkra."


"Az igazi meditáció folyamatos emlékezést jelent azonosságunkra és az Istennel való kapcsolatunkra. Mindenki emlékszik arra, hogy tíz évvel ezelőtt élt, és él ma is. Még akkor is, ha a test és az elme folyamatosan változnak, van egy állandó tényező vagy elv. Ez pedig te vagy, az élőlény. Nem neked van lelked, inkább te vagy a lélek. Ez az igazi azonosságod. Aham brahmasmi - "Örök élőlény vagyok. Része vagyok a Legfelsőbb Léleknek. A Legfelsőbb Lélek egy szikrája vagyok." Lényegében lélek vagy, nem anyag.
Az ÓM NAMÁ SIVÁYA mantra használata ezt a fajta tudatosságot világítja meg benned!

A lényeged megértésével egyidőben meg kell értened a helyzetedet Alárendelt vagy, nem. te uralkodsz, nem vagy mindenható. Bár lélek vagy, és nem anyag, nem te vagy a Legfelsőbb Lélek. Ha azonos lennél vele, akkor nem lennél részese a halál - újjászületés körforgásnak, nem takarna el a tudatlanság. Nem felejtetted volna el az azonosságodat, nem szenvednél az anyagi természettel folytatott küzdelemtől. Ezért nem nehéz elfogadni, hogy nem vagy mindenható, hanem inkább a Legfelsőbb Lélek alárendelt része vagy.

Ez azonosságunk tisztázásának utolsó lépéséhez vezet el bennünket: rendeltetésünkhöz. Ilyenkor sokan természetesen azt kérdezik: Ha lélek vagyok, és nem anyag, ha a Legfelsőbb Lélek alárendelt része vagyok, akkor mi a természetes rendeltetésem? Mit kell tennem? Erre az a válasz, hogy az élőlény természetes rendeltetése a Legfelsőbb Lélek szeretetteljes szolgálata. Mivel eredetünknél fogva nem anyagi természetűek vagyunk, nem találhatunk igazi boldogságra az anyagi természetű dolgok birtoklásával és élvezésével.

Mindenki boldogságra törekszik, de mivel tévesen az anyaggal, (vagyis az anyagi testtel) azonosítjuk magunkat, az anyagban keressük a boldogságunkat is. Boldogságunkat testünk boldoggá tételétől reméljük, de soha nem vagyunk boldogok. Belül továbbra is éhséget érzünk. Az élőlénynek lelki táplálékra is szüksége van. Ez a lelki táplálék az Isten iránti szeretet íze. Valódi boldogságot akkor tapasztalunk, amikor újra rátalálunk a szeretetteljes kapcsolatra a Legfelsőbb Lélekkel. Ezt valamennyi szent megértette, és ennek megfelelően irányította az életét. Röviden összefoglalva: az önazonosság tudománya a valódi lényegünk, helyzetünk és rendeltetésünk megértése.

A mantra meditáció az önazonosság tudományának szerves része. Célja az elme megtisztítása minden, az igazi azonossággal kapcsolatos hibás elgondolástól. Az elmét olyan erőnek kell megtisztítania, amely képes erre. A magunk erejéből nem vagyunk képesek kitörni a tudatlanságból vagy bejutni Isten Királyságába. Az "Om Namá Siváy" mantra meditáció segítségével azonban az elme megtisztítható.

A "mantra" szó transzcendentális hangrezgést jelent, olyan hangot, amely az anyagi világ felett áll. Nem ebből az anyagi világból, hanem Isten Királyságából származik, és az anyagi szintre úgy ereszkedik alá, hogy közben nem veszíti el a lelki hatóerejét. A mantra nem olyan dolog amit bárki kitalálhat, a lelki tanítómestertől kell kapnunk, aki azt az ő lelki tanítómesterétől kapta, ő is a saját lelki tanítómesterétől tanulta és így tovább. Emberemlékezet óta lelki tanítómesterről a tanítványra száll. Nincs történelmi kezdete, a tanítványi lánc magával Istennel kezdődik. A mantra az Abszolút Igazság alászállása hangrezgés formájában, amely lehetővé teszi számunkra, hogy befogadjuk Istent. Az ilyen hangrezgések hallása és ismétlése fokozatosan a szív és az elme tisztulásához vezet, segítségével az egyén napról-napra jobban megismeri igazi azonosságát.

A mantrák éneklésének több módja van. Az első a mantra egyszerű ismétlése. A második módszer a japa yoga. A japa yogához szükségünk van a nyelvünkre, a fülünkre és az ujjainkra. Ez azt jelenti, hogy már nem kell különbséget tenni belső és külső tevékenységek között. Sokan azt gondolják, hogy a meditáció kizárólag belső tevékenység. Nem ismerik fel azt a tényt, hogy a külső tevékenységeink hatással vannak a belső tudatunkra. A nagy bölcsek megértették, hogy a külső érzékszervi érzékelés - ami lehet tapintás, látás vagy hallás - valóban befolyásolja tudatunkat.
Bármit érzékelünk érzékszerveinkkel, az hatással van tudatunkra.

Ha egy dalt hallunk a füleinkkel, a dal az elménkben marad. Ez azt jelenti, hogy bármre használjuk az érzékeinket, befolyásolja tudatunkat. Ne gondoljuk, hogy a spiritualitás csak valami belső dolgot jelent; a belső világ elválaszthatatlan a külső világtól.
Ezért az érzékszerveket oly módon kell lefoglalnunk, hogy emlékeztessenek a valódi azonoságunkra és Istennel való kapcsolatunkra emlékeznünk. Ahelyett, hogy érzékszerveinket tétlenül hagynánk - ami tulajdonképpen nem lehetséges - japa yogával foglaljuk el azokat. Mindenki hajlamos arra, hogy valamit megérintsen a kezével. Ezért cigarettáznak olyan sokan - szeretnek valamit fogdosni, babrálni valamivel; a cigarettát alig szívják! Ezt a természetes hajlamot átirányíthatjuk, felhasználhatjuk a tudatunk tisztítására és arra, hogy felismerjük valódi azonosságunkat, vagy arra visszaemlékezzünk.

A yoga jelentése "összeköttetés" vagy "egyesülés" Istennel. A japa yoga azt jelenti, hogy a mantrát tapintás (ujjak és ajkak), valamint hallás (fülek) kíséretében énekeljük. Amikor a gyöngyöket használjuk, a módszer az, hogy valahányszor megfogunk vagy megérintünk egy gyöngyöt, elismételjük a mantrát Beszéljünk elég hangosan ahhoz, hogy saját magunkat halljuk, és próbáljunk minden szótagot tisztán kimondani. A japa yogát általában egyedül gyakoroljuk.

Legjobb, ha a japa yogát reggel felkelés és zuhanyozás után végezzük. Leülhetünk és énekelhetünk egy ideig, vagy, mivel sokan elálmosodnak, ha hosszú ideig egy helyben ülnek, gyakorolhatjuk a japa yogát séta közben is, - különösen valahol a parton vagy egy parkban, ahol nem igen zavarnak bennünket. Kora este, naplementekor szintén ideális a japa yogát gyakorolni. A legjobb, ha naponta szakítunk valamennyi időt reggelenként, és a gyöngyökön meditálunk, reggel és este egy-egy kört. Később fokozatosan emelhetjük a körök számát.

A mantrát elménkben is énekelhetjük. Ez nem igényel sok magyarázatot. Ha valaki rendszeresen, hangosan ismételgeti a mantrákat, akkor azok egy idő után automatikusan és spontán módon jelentkeznek az elménkben.
A mantra éneklésének másik módja a kirtán. A kirtán azt jelenti, hogy a mantrát többen éneklik együtt. Ez a közös éneklés, míg a japa yoga vagy az elménkben való ismétlés egyéni gyakorlat. Vannak akik azt mondják, hogy a mantra elveszti hatékonyságát, ha hangosan énekeljük. Természetesen ez képtelenség. Ha valakinek a mantrája elveszíti az erejét csak azért, mert hangosan kimondták, az a mantra sohasem volt hatékony. A mantra olyan hang, amely nem különbözik Istentől, Ő pedig soha nem veszti el erejét

A mantrák éneklését és hallgatását mások társaságában hangszerekkel is kísérhetjük. Nincsenek szigorú szabályok, hangosan is énekelhetünk és közben táncolhatunk, vagy pedig le is ülhetünk és halkan énekelhetünk. Általában - persze nem mindig - egy személy vezeti az éneklést, és a többiek követik."

Forrás: Jagad Guru CHRIS BUTLER
(Siddhaswaru pananda Paramahamsa)
http://govinda.blogter.hu/?post_id=84721

 

Egy gyönyörű Hérakán-i kirtán: https://www.youtube.com/watch?v=IJKafnshvNg&NR=1

Már a puszta hallgatása is lélekemelő!

Ha szeretnél még ilyeneket, töltsd le a BHUVÁ-t, és a ShivaSweets-et:
http://omnamasivay.blog.hu/2008/06/20/kneel_b4_your_god

 

Spirituális gyakorlatokhttp://babaji.net/prayer-practices-pdf.htm
Hindu Imákhttp://babaji.net/prayers-pdf.htm
Badzsánokhttp://babaji.net/bhajans-pdf.htm

 

 

:)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://omnamasivay.blog.hu/api/trackback/id/tr79528994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása