Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML


BABAJI.HU
#SAVESOIL

TRANSZFORMATIKA

(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)

ÓM Namaha Shiváya ( PHURÓ :-) #ConsciousPlanet

Ez a blog bemutatja olvasóinak azt az Utat, amely végül elvezet a Spirituális Tökéletességhez. Avatár Babaji Haidakhandi Tanításai (Indiából). Babaji (Babadzsí) az Egy, aki saját Isteni akaratából korról korra alászáll a Földre, hogy segítse az Igazság keresőit és bolygónk spirituális vezetőit oktassa. Babaji egy korábbi földi léte Yogananda könyvéből ismert számunkra, melynek címe "Egy jógi önéletrajza". (Ezen blog forma a fordítás folyamata és a tanítások időszerűsége miatt indokolt, valamint hogy olvasói fórumszerűen is tanácskozhassanak az Isteni kinyilatkoztatásokon. A komplett blog végül a bejegyzésekkel együtt könyv formát fog ölteni.)

Utolsó kommentek

Rovatok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

ADOMÁNY :)

Az írás elszáll, a szó megmarad...

2008.07.22. 21:17 Ajey

Yogananda: Egy Jógi Önéletrajza idézet:

"Látszólag ártalmatlan, egyszerű, mély összpontosítással kimondott szavaimnak elég rejtett, belső erejük volt ahhoz, hogy bombaként robbanva, határozott, bár káros eredményük legyen. Később értettem meg, hogy ez, a szavakban rejlő hatalmas erő helyesen irányítva éppenséggel meg is szabadíthat az élet nehézségeitől, anélkül, hogy heget hagyna maga után vagy feddés járna nyomában.

A hang az Aum szótagnak köszönheti végtelen hatalmát; ennek a teremtő szónak az energiája ott vibrál minden atomban. Ezért minden, mély átéléssel és összpontosítással kiejtett szó változásokat idézhet elő az anyagi valóságban. A Coué-féle, illetve más pszichoterápiás módszerek ugyancsak hatékonynak találták az ihlető szavak hangos vagy ki nem mondott ismételgetését. A titok nyitja az elme rezgésszámának megnövelése. A költő Tennyson Emlékirataiban beszámolt módszeréről, hogy miként lépett túl ismétlés révén - a tudatos elmén a szupertudatos birodalomba.

„Egészen kicsi gyermekkorom óta, amikor teljesen egyedül voltam, gyakran kerültem - jobb szó híján - egyfajta éber transzállapotba - írta Tennyson. - Ezt úgy értem el, hogy csendben a saját nevemet ismételgettem, amíg egyszer csak, mintegy az egyéni tudat intenzitásának köszönhetően, eltűnni látszott maga az egyéni tudatosság, és szertefoszlott a határtalan létezésben. Ez azonban nem volt zavart állapot, hanem a létező legtisztább, maga a bizonyosság, szavakkal egyáltalán nem kifejezhető, ahol a halál szinte nevetséges lehetetlennek tűnt, a személyiség elvesztése (ha egyáltalán az volt) nem megsemmisülésnek, hanem a valódi életnek látszott." Később még hozzátette: „Ez nem valami ködös extázis, hanem transzcendens csoda, ami együtt jár az elme tökéletes tisztaságával."

 Határtalan szeretet töltött el az Istenanya iránt, amelyet isteni derű kísért. Mégis eltelt öt óra anélkül, hogy az Istenanya, akit magam elé képzeltem, válaszolt volna. Lassan csüggedni kezdtem. Néha Isten azzal teszi próbára híveit, hogy késlelteti imáik beteljesítését. Végül azonban mindig megjelenik a kitartó hívő előtt, éspedig abban az alakban, ahogyan az kívánja. A hithű keresztény Jézust látja, a hindu Krisnát vagy Kálí istennőt, esetleg - ha személytelen erőhöz fordult - táguló fénykört pillant meg.


Egy másik alkalommal egyedül baktattam a Howrah pályaudvar közelében. Egy pillanatra megálltam egy templom mellett, ahol egy csoport férfi verődött össze, s hangos dobszóval és cimbalomkísérettel énekeltek.
„Hogy megszentségtelenítik isten nevét ezzel a gépies ismétléssel!" - tűnődtem. Hirtelen meglepetten pillantottam meg Mahásaja mestert, aki sietve közeledett felém.
- Hogy kerültél ide, uram?
A szent nem vett tudomást a kérdésemről, ehelyett egyenesen a gondolatomra válaszolt.
- Nem úgy van-é, kis uram, hogy a Kedves neve minden ajakról édesen cseng, legyen szó bölcsről vagy tudatlanról? - gyöngéden belém karolt, s máris varázsszőnyeg repített a Könyörületes Jelenlét közelségébe.

A mantra hangjai a koncentráció fegyverét bocsátják az ellenségre. A puránák (ősi Sásztrák, azaz értekezések) szólnak a dévák és aszurák (istenek és démonok) közti mantrikus háborúkról. Egyszer egy aszura megpróbált mantrikus ráolvasással leteríteni egy dévát. Mivel azonban tévedett a kiejtésben, mentális bombája visszafelé sült el, s megölte a démont."

-Yogananda

 

"Amikor csak tudod, tartsd fenn a szent Név folyását. Az Ő nevét ismételni annyi, mint az Ő jelenlétében lenni. Ha a Legfelsőbbrendű Baráttal társulsz, Ő felfedi az igaz létét neked.

Azzal, hogy valaki egy másvalakire gondol, közel kerülhet hozzá. Valójában nincs különbség a között, hogy a szemünkkel látunk valakit, vagy hogy az elménkkel."

-Anandamayi Ma (Az „örömtől sugárzó" bengáli anya)

 

 


 

Egy Perc Örökkévalóság :)

 

Egyperces Meditáció 

Ez a csodálatosan gyors és hatékony technika revitalizálja a gyakorlatodat vagy jó helyet ad a kezdésre.

Tested öt különböző részére fókuszálva felébreszted az ott szunnyadó energiákat. Ez behozza őket a mindennapi életbe.

Saját tapasztalata szerint a forrás weboldal szerkesztője, gyakorló meditáló és sok éve meditációt tanító ettől nagyobb egyensúlyt és pozitivitást érzékelt, mint valaha. Nagyszerű! :)

 

Az Om Isten.

Isten az Om.

 

Az Om az alapvető hang, amiből a mindenség kiárad. Az Om tudatosság. Om az Élet. Az Om tartománya emberi elmével felfoghatatlan. Az Om az összes lehetőség birodalma. Om a Fény. Az Om Arúl, az Isteni Értelem. Ha elég kegyelemben részesülsz, az Om Isteni fényként fog előtted manifesztálódni, és fel fog emelni. Ez az Om Fény eloszlatja a sötétségedet. Különböző vallások különböző Megvilágosodott lényei az Om Fényét tették meg a Megvilágosodás elsődleges okának és céljának. Az Om Fény Allah, Síva, Jahve, a Taó, a Nirvána, stb. Gyakorold az Om-ot a következőképpen. Az Om három hangból képződik: Ah, Oo, Mm. Számold az időt a jobb kezed ujjaival! Minden ujj behajlik és érinti a jobb hüvelykujjat. Öt ujjat számolni öt másodperc, tíz másodperc pedig két kör számolás. Az emberi létezés szintjén Ah teremti az ébredő állapotot az emberi tudatosságban, Oo az álom állapot, és Mm az alvó állapot.

 

* Meditálj az Ah-n 10 másodpercig a gyökércsakránál. Ismételd folyamatosan ezt a hangot mentálisan. Ez minden világi dolgot hozzád vonz majd.

 

* Meditálj az Oo-n a szívközpontnál 10 másodpercig. Ez Isteni Értelmet fog adni neked és hat az álmodra.

 

* Meditálj az Mm-on a torokcsakránál 5 másodpercig. Az Mm a maya (illúzió) tudatosságot fogja teremteni. Földi tudatosságot fog teremteni és pihenteti a rendszert. Csak az 1/3-át alusszuk át az életünknek, ezért tart az Mm rövidebb ideig, így nem leszel túlságosan aluszékony, lusta.

 

* Menj a harmadik szemhez és hangoztasd az Om-ot 10 másodpercig.

 

Emlékezz a következőkre újra és újra: Egy nap, mikor ezt a meditációt gyakorlod, vagy amikor imádkozol, az Om el fogja árasztani az egész helyet. Onnantól kezdve tudni fogod, hogy az Om beléd tud hatolni és teljesen megváltoztatja az emberi tudatodat.

 

ÓM NAMÁ SIVÁYA

 

A Namá Siváya két részből áll. Na Ma a gyökércsakránál és a köldökcsakránál hangoztatandók. A Nama az alsóbb világi valóságokat reprezentálja, mint a föld, víz (a nehezebb elemek), illetve a karmikis és egocentrikus életet. Siváya a második rész. Ez a felsőbb életet jelenti. Sí Vá Ya a szívnél, toroknál és a szemnél hangozzon! A Siváya az Isteni létezés tudatosságát adja, ami joga minden emberi léleknek.

 

* Na - gyökér központ, föld energia - 5 másodperc

* Ma - köldök központ, víz energia - 5 másodperc

* Sí - szív központ, tűz energia - 5 másodperc

* Vá - torok és orr, szél/levegő energia - 5 másodperc

* Ya - szemek, agy, harmadik szem, űr energia - 5 másodperc

 

Az Óm Namá Siváya hangzása a következőt teszi. Az OM amikor a fenti módon alkalmazzuk, megtisztítja a tudatosságot. A NA MA ébreszti fel az alsóbb valóságokat, amelyek a földi élethez szükségesek. A SÍ VÁ YA segít, hogy elmélyülj Isten tudatosságában. Az Óm Namá Siváyá-n ezzel a teljes megértéssel kell meditálni. A teljes idő egy körre egy perc. Napi 108 Óm Namá Síváya segít elérni a legmagasabb anyagi és lelki javakat. Segíteni fog a jó helyen lenni jó időben, jót cselekedni. Ez az összes elemi energiával harmonizál!

 

(Ez az anyag a Vaaak Sounds jóváhagyása nélkül származik onnan. További cikkekért látogass a www.vaaaksounds.com-ra.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://omnamasivay.blog.hu/api/trackback/id/tr28534168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajey · http://www.babaji.hu 2008.07.24. 21:48:35

Fú, ez (az 1perces) télleg tökéletes!!

Mikor reggel (KV helyett) alkalmaztam, úgy éreztem, mintha kitisztította volna az eldugult le(és fel-)folyómat, és onnantól kezdve egész nap szabadon áramlott magától bennem az energy! :)))

Ez a technika volt az első intenzív csakraérzésem!

ÓM NAMÁ SIVÁYA! :-)
süti beállítások módosítása