Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML


BABAJI.HU
#SAVESOIL

TRANSZFORMATIKA

(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)
TRANSZFORMATIKA
(VILÁG + TUDAT TRA)

ÓM Namaha Shiváya ( PHURÓ :-) #ConsciousPlanet

Ez a blog bemutatja olvasóinak azt az Utat, amely végül elvezet a Spirituális Tökéletességhez. Avatár Babaji Haidakhandi Tanításai (Indiából). Babaji (Babadzsí) az Egy, aki saját Isteni akaratából korról korra alászáll a Földre, hogy segítse az Igazság keresőit és bolygónk spirituális vezetőit oktassa. Babaji egy korábbi földi léte Yogananda könyvéből ismert számunkra, melynek címe "Egy jógi önéletrajza". (Ezen blog forma a fordítás folyamata és a tanítások időszerűsége miatt indokolt, valamint hogy olvasói fórumszerűen is tanácskozhassanak az Isteni kinyilatkoztatásokon. A komplett blog végül a bejegyzésekkel együtt könyv formát fog ölteni.)

Utolsó kommentek

Rovatok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

ADOMÁNY :)

Mantrabomba

2008.07.09. 11:17 Ajey

"Amilyen aktív volt Babadzsi, ritkán tartott beszédet, vagy állt elő spirituális előadással. Egyszerűen csak utasított minket, hogy éljük az igazság, egyszerűség és szeretet életét, és ismételjük, hogy "Óm Namá Siváya". (Om Nama Sivaya, úgy ejtendő, hogy "Om" ["otthonOM"-mal rímel], Na-ma-ha [rövid "á", mint az "által"-ban] és Sí-vály [mint a "báj"]. Szvámi Muktananda, a sok amerikai által szeretett híres sziddhi jógi szintén így tanítja a kiejtést: "Óm Namá Sivály".) Tanultam valamit a nam dzsap-ról, azaz a mantraismétlésről az évekkel ezelőtti Vedanta filozófia tanulmányaim során. Úgy hiszik, a szanszkrit fogalmak ugyanabból a rezgésből állnak (habár egy eltérő frekvencián), mint a tárgyak, amikre  utalnak. Így a "fény" szanszkrit neve például ugyanabból a dologból származik rezgése szerint, mint a valódi fizikai fény, csak egy másik oktávon, ha lehet így mondani.

Továbbá azt mondják, hogyha valaki ismétli Istennek a nevét szanszkritül, az a valaki nagyon precízen oda fogja vonzani az Ő figyelmét, így idézve vagy teremtve elő az istenséget a saját tudatán belül. Isten jelenlétét ilyen közvetlenül megidézni, hiszik, hogy egy út a megvilágosodáshoz. Hallottam, hogy az "Om"-ot az írásokban úgy magyarázzák, mint a teremtés alapjául szolgáló hangot. Számomra "Namá" úgy fordítható, hogy "leborulok Előtted" és a "Siváy" pedig a hindu isten, Síva, mint Isten idegességünket és tudatlanságunkat elpusztító mejelenése. Szintén tanultam, hogy "Síva" szanszkritül azt jelenti, "az, aki boldogságot ad", így utalva minden istenre vagy Istenre általánosságban. Azt mondták, hogy a mantra az egyéni vallástól függetlenül idézi elő Istent. Ezért ez azt jelenti számomra, hogy "Om, átadom magam neked, Isten, vagy hogy Om, szabadíts meg ettől a tudatlanságtól, Istenem!


Rádió Interjú 2000-ből

A következő rádióinterjút on-line fedezték fel egy egyszerű weboldalon, amit a Pathways (Útvonalak) Rádió ajánlott 2000-ben. Kedves barátom, Ron küldte el nekem, és azt mondta: "Váó, nem úgy hangzik, mint az [Babadzsival váltott -a szerk.] emailek?" Hát bizony úgy tűnt!!! A szóhasználat és a fogalmazási stílus elég jól azonosítható.

Babadzsi: Helló Bob. Óm Namá Siváy.

[...]

Dr. Bob: Mi volt az a kifejezés, amit használtál?

Babadzsi: Ez az a mantra, amit megosztani jöttem mindazokkal, akik nyitottak a befogadására. Le tud csendesíteni egy zavart elmét, valamint meggyógyítani egy beteg testet. Képessé tud tenni arra, hogy összekapcsolódj a felsőbbrendű éneddel, és Istennel.

Dr. Bob: Mit jelent, és mire lehet lefordítani?

Babadzsi: Egyszerűen azt jelenti, hogy "Meghajlok a belső Isteni előtt", vagy egy nyugati elme számára, "Legyen meg a Te akaratod".

[...]

Kérdés: Mit jelent az Óm Namá Siváy?

Babadzsi: Ennek nagyon mély értelme van.

(Ismét előhívta Shastridzsit, aki ezt mondta: "Ez egy 'mahamantra', hatalmas mantra, egy rövidített és erőteljesebb verziója a négy Véda központi mantrájának. Úgy hívják, hogy bídzs mantra, 'mag' mantra. Minél kisebb és koncentráltabb egy dolog, annál erőteljesebb. Egy mag magában foglal minden szükséges erőt, hogy egy hatalmas erdei fát teremtsen, és így összehasonlításképpen sokkal erőteljesebb, mint egy fa. Ez az Óm Namá Siváy-jal is így van, ami a bídzs, magja a hosszabb verziónak, ezért egy nagyon, nagyon hatásos mantra." Síva

-Marge, http://babaji.net/teachings-interview.htm
 
Azt mondják, minden tudás a Védákból ered, ami talán a világ eddigi legtovább változatlanul fennmaradt emléke. "A Védák India legrégibb irodalmi emlékei. Sok hindu úgy hiszi, hogy a Védák öröktől fogva léteztek. A véda szó tudást vagy szent ismeretet jelent." -Wikipédia

Az Óm Namá Siváy tehát a magja minden tudásnak, a Minden (és a Semmi) Tudásának! Nem semmi! :-) Ha elménkben gondozzuk, előbb utóbb kitárulkozik előttünk, és mi maguk válunk Azzá!

"Ez szimbolikus is", folytatta Shastridzsi. "Hangzásban is és írásmódban is egyaránt. 'Óm' tartalmazza azokat a hangokat és szimbólumokat, amik Isten három aspektusa: Brahma, Visnu és Síva; az Istenanyát szintén, és az Abszolút Alapelvet, ami minden létezésnek alapja. 'Namá Siváya' szimbolizálja az öt elemet, amiből az egész teremtés áll: levegő, föld, tűz, víz és prána, vagyis 'lélegzet'. 'Óm Namá Siváya' volt a legelső hang, amit Isten mondott, és abból az első hangból, vagy Szóból áradt ki minden teremtés.


Kérdés: Az 'Egy Jógi Önéletrajzában' az áll, hogyha hódolattal kimondják a nevedet, egy áldást kapnak tőled, Babadzsi. Hallod te ezt?

Babadzsi: Abszolút.

Kérdés: A nyugati hívők közül többeknek mondtam, hogy olvassák el azt a részt, és ejtsék ki a neved, aztán meg itt kötöttek ki az ásramodban. Részben ez az oka, hogy ide jönnek? Tényleg olyan a neved kiejtése, hogy hozzád vonzza őket?

Babadzsi: Abszolút. Ez az erő miatt van.

Kérdés: Van valami speciális üzeneted Yogananda követői számára, vagy a Kriya Yóga Amerikai gyakorlóinak?

Babadzsi: Nincs üzenet. Mindenki Kriyázik. Mindenki, aki itt van gyakorolja a Kriyát.

Kérdés: Mi most a Kriya Yóga?

Babadzsi: Ab nam jap. (Durván fordítva azt jelenti, 'Mentális ismétlése Isten nevének' vagy 'Isten bármely nevének.')

Kérdés: Azt hallottam, amit magadról mondtál az 'Egy Jógi Önéletrajzában', minden igaz, kivéve a részt a lánytestvéredről, mert nincs lánytestvéred. Igaz ez a dolog, amit hallottam?

Babadzsi: Ez értéktelen. Csak tíz százalék igazság és kilencven százalék hamisság." Ezt le kéne írnom? - kérdeztem a fordítót. "Le kell", mondta. Babadzsi bólogatott."

Yoga Journal új kiadás, 1980
-Marge, http://babaji.net/teachings-interview.htm


"Koncentrálnotok kell az Om Namá Siváy-ra. Ezzel a mantrával mindent elnyerhettek, mert ez erősebb az összes bombánál." - Shri Babaji

 

"[...] egyszer régen (a Mahabarata idejében) Ravana királyságának összes ereje egy olyan bombának a kifejlesztésére lett összpontosítva, ami még azoknál is erősebb, amikkel ma rendelkezünk. Aztán néhány pozitív és kreatív erő is összejött, és létrehoztak valamit, ami még ettől a hatalmas pusztító bombánál is erősebb. Megalkották a mantra bombát.

A mantra azóta is útján van."

A múltban az emberiség és a humanitáriánizmus mindig is bajban volt. Ma ugyanez a szituáció merült fel. Ezért van az, hogy Maga Isten jött el, hogy átadja neked ezt az üzenetet a humanitáriánizmusról és hogy megvédjen téged egy mantrán keresztül - az univerzális "Óm Namá Siváy" mantrával, ami mostanra már az egész földön elterjedt. Te is tudod, hogy világszerte vannak fegyvergyárak, amik azért működnek és szaporodnak, hogy az emberiséget elpusztítsák, vagy kárt okozzanak neki. Hasonlóan, Bhagván Hérakan Visva Mahadam (Herakhan Vishwa Mahadham) egy hatalmas gyár, ami csak egy elemet állított elő - ami az Óm Namá Siváy. Az Óm Namá Siváy energiája el fogja pusztítani az összes ellentétes hidrogén és atombomba energiát, és meg fog védeni téged.
Bizonyítékok vannak az írásokban arra, hogy egy nagy Gautam Risi volt az, aki megalkotta az atomenergiát, és ő tisztán kijelentette, hogy az egyedüli dolog, ami le tudja győzni az atomenergiát vagy a hidrogénbomba energiát, az maga az Óm Namá Siváy mantra.

Hatalmas fegyverek készültek, amik el tudják pusztítani az emberiséget és a Föld legjavát. De egy hatalmasabb védelem ül előttünk, és Ő védelmi eszközt adott, ami erőteljesebb mint az atombomba. Azok, akik gyilkolni akarnak, el lesznek pusztítva. Koncentrálnod kell Isten nevére és az utasításokra, amiket Babadzsi adott neked. Ismételd, hogy Óm Namá Siváy és meg fogod kapni Babadzsi Áldásait." -Teachings of Babaji

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://omnamasivay.blog.hu/api/trackback/id/tr41526889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása